Expositie COMO Dordrecht

image00001

Deel dit bericht:

Op uitnodiging van Frans Mols van kunsthandel CO|MO contemporary|modern, exposeer ik gedurende vijf weken een groot deel van de collectie Finse glaskunst op de prachtige locatie van COMO in Dordrecht.

Gevestigd in de mooiste straat van Dordrecht, de Wijnstraat, vol met de fraaiste voorbeelden van 17e-eeuwse architectuur. In de straat staan maar liefst 60 rijksmonumenten en de panden aan de oneven zijde zijn de oudste van de stad Dordrecht. Op nummer 129 is kunsthandel COMO gevestigd.

Met de expositie laten wij een brede collectie zien van de drie belangrijkste Finse twintigste-eeuwse glaskunstenaars: Tapio Wirkkala, Kaj Franck en Timo Sarpaneva.

In de expositie gaan de werken de dialoog aan met abstracte schilderijen uit de na-oorlogse periode tot en met hedendaags werk. Getoond worden werken van Willem Hussem, Hans Ittmann en Juul Neumann uit de jaren '50 en '60.

Daarnaast wordt recenter werk getoond van Geert van Fastenhout uit de jaren '90 en '00, sleutelwerk uit het oeuvre van Ronald Zuurmond en werk op papier van de opkomende Spaanse kunstenaar Manolo Ballesteros.

De expositie is te bezoeken tot 16 juli aanstaande van donderdag tot met zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur. Op Zondag 2 juli is de galerie eveneens geopend. Wij hopen u daar te zien!

 

Winkelwagen
Scroll naar boven