Art Consultancy

Art consultancy als dé oplossing voor kunstverzamelaars tegen de hardnekkige in transparantie van de kunstmarkt.

De kunstmarkt groeit al jaren sterk en internationaal worden onwaarschijnlijke omzetten gegenereerd van rond de 45 miljard dollar*. Terwijl internet en sociale media sterk hebben bijgedragen aan de toegenomen toegankelijkheid van de kunstmarkt, staan kunstliefhebbers voor de grote uitdaging een weg te vinden in een grotendeels ongereguleerde en ondoorzichtige markt: hoe voorkom je nu dat je valse of zelfs gestolen kunst koopt? Wat is een reële prijs? Welk segment van de kunstmarkt is interessant of juist niet? Een Art Consultant kan u helpen deze vragen te beantwoorden.
* bron Tefaf Art Report 2017, prof dr. Rachel Pownall

Kunstadvies

Bij aankoop begeleid ik de klant in het selecteren van het juiste kunstwerk voor zijn/haar collectie, ondersteun bij of voer zelf de onderhandelingen voor de aankoopprijs.

LEES MEER..

Lezingen en Rondleidingen

Zoekt U voor Uw bedrijf of serviceclub een ervaren spreker bij een tentoonstelling of kunstbeurs? Of wilt U als (beginnende) verzamelaar persoonlijke rondleiding op beurzen als TeFaf Maastricht, pAn Amsterdam of Art Rotterdam, dan verzorg ik dat met plezier voor U.

Tarieven

Voor kunstadvies zijn diverse opties mogelijk qua tarifering. We beginnen altijd met een vrijblijvend intakegesprek om Uw vraagstelling en behoefte te inventariseren. Vervolgens maken we een afspraak over de wijze van vergoeding.

LEES MEER..

"Vanuit mijn ervaring kan ik mensen helpen in juiste keuzes maken en inzicht geven in hoe de marktmechanismen werken.  Bij verkoop zal ik transparantie bieden over de verschillende opties om kunst in de markt te introduceren: veiling, consignatie, directe verkoop aan verzamelaars of online verkoop. Al deze opties hebben voor- en nadelen voor wat betreft bereik, opbrengst en verkoopsnelheid en afhankelijk van de behoefte en wens van relatie zal een keuze worden gemaakt.  Bij overige vragen omtrent bijvoorbeeld waardebepaling, restauratie of fiscaliteiten deel ik graag mijn netwerk en breng ik u in contact met de beste mensen in het veld. Tenslotte is kunstadvies een uitstekende optie om beginnende verzamelaars mee te nemen in het functioneren van de kunstmarkt."

Tarieven

Voor kunstadvies zijn diverse opties mogelijk qua tarifering. We beginnen altijd met een vrijblijvend intakegesprek om Uw vraagstelling en behoefte te inventariseren. Vervolgens maken we een afspraak over de wijze van vergoeding:

Over Gijs van Kerkhoff

Mijn missie is om met een passie voor kunst, met persoonlijke aandacht en kennis van zaken een relatie op te bouwen met mijn cliënten. Als afgestudeerd historicus met werkervaring bij veilinghuizen heb ik, gedurende 16 jaar als adviseur bij Van Lanschot Ars Mundi, talloze particuliere cliënten mogen adviseren en begeleiden. Daarbij bouwde ik een uitgebreid netwerk op in de kunstwereld.
Met mijn bedrijf Van Kerkhoff Art keer ik terug naar mijn eerste liefde: kunst. Mijn kernwaarden: maatwerk, discretie en persoonlijke service. Uitvalsbasis is het mooie dorp Oosterbeek, waar ik u graag ontvang voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.

wjritman_210803_053_klein

Gijs van Kerkhoff                                                         fotografie W.J. Ritman 

Winkelwagen
Scroll naar boven